Minusta

Katse kohti uusia haasteita.

Bio

Nimeni on Jani Riekkinen, olen maisema- ja luontokuvaaja. Olen kotoisin Hyvinkäältä (syntynyt Lohjalla). Valokuvaus on minulle intohimo. Minä olen aina nauttinut luonnossa liikkumisesta, joten aloin miettimään, että olisi hienoa taltioida muistoksi valokuvia kaikista niistä maisemista joissa tulee liikuttua. Pidin myös paljon piirtämisestä lapsena, mutta varhaisiän kynnyksellä urheilu vei sydämeni. Urheilun loputtua muutamiin loukkaatumisiin, oli tarve paikata kyseinen aukko jollain muulla tekemisellä. Vanha piirrustus harrastus palasi mieleeni, mutta taidot olivat ruostuneet sen verran, että niiden palauttaminen ei ottanu tulta alle. Löysin kuitenkin valokuvauksen, jossa voin yhdistää luovan puoleni, sekä luonnossa liikkumisen, joka taas tyydyttää urheilun haluni. Nautin myös paljon matkustelusta. Kuitenkin suurin osa kuvistani on otettu Suomen tarjoamista upeista maisemista. Erityisesti lähellä sydäntäni ovat suomaisemat ja löydänkin itseni usein Torronsuon kansallispuistosta, joka on yksi lempi paikoistani. Suomen luonnossa ja sen tarjoamassa valon laadussa on jotain todella erityistä.


Minä olen itseoppinut valokuvaaja. Haastan itseni oppimaan uusia asioita ja pyrin jatkuvasti kehittämään taitojani. Nykyään tietoa on saatavissa paljon vaivattomammin kuin ennen ja itseopiskelu on tullut helpommaksi. Etsin jatkuvasti uusia mielenkiintoisia valokuvauskohteita ja niiden tarjoamia valaistusolosuhteita. Valo ja sen hallitseminen onkin mielestäni yksi merkittävin asia valokuvauksessa. Yhdessä valaistuksen ja ympäristön kanssa, olen kiinnittänyt erityistä huomiota myös valokuvauksen tekniseen laatuun. Elän valokuvauksen suhteen jatkuvassa oppimisen tilassa ja etsinkin edelleen sitä täydellistä valokuvaa.

Silloin kun en ole valokuvaamassa niin minä vietän aikaa perheeni kanssa, katson elokuvia tai yritän pitää huolta omasta fyysisestä kunnostani.

Rucksack lehden haastattelu minusta englanniksi.

Referenssit

Minun kuviani on julkaistu lehdissä, kuten Suomen suurimmassa luonto lehdessä Suomen Luonto. Kuviani löytyy oppikirjoista, sekä kalentereista. Monet hotellit ja yritykset ovat ostaneet kuviani sisustus käyttöön, kuten tauluihin, seinätapetteihin ja erillaisiin kankaisiin. Kuvatiedostoja voi kysellä suoraan minulta, lisäksi kuviani on myös myynnissä suomalaisessa Vastavalo kuvatoimistossa.  Kuviani ovat käyttäneet mm. 

Kamerakalustoni

Tällä hetkellä käytän Fujifilm X-T2 peilitöntä runkoa ja minulla on siihen Fujinon XF10-24mm, XF18-55mm ja XF55-200mm objektiivit. Minulla on myös Samyang 12mm manuaalinen objektiivi, jota käytän paljon tähti- ja yökuvauksissa. Jalustana käytän Sirui N-2205X jalustaa ja K-10X kuulapäätä.

Yhteistyö

Jos sinulla on jotain kysyttävää niin älä epäröi ottaa yhteyttä minuun.

Yhteydenotto: jani.o.riekkinen@gmail.com tai ota suoraan yhteyttä contact lomakkeella.

Seuraa Instagramissa @riekkinenj

Using Format